Kinderyoga

Wat is kinderyoga?

Spelenderwijs, zonder competitie, vertrouwd raken met yoga. Aan de hand van een thema (bv. de zee, sterk zijn, het oerwoud) worden de kinderen meegenomen in een spannend avontuur, dat elke week anders is. Zo kunnen zij zich stevig voelen als een berg, brullen als een leeuw of zachtjes blazen als de wind. Alles afwisselend met muziek, spelvormen, een verhaal of tekenen.

Wanneer de kinderen het verschil voelen tussen spanning en ontspanning en vertrouwd raken met hun adem, zal het helpen om gemakkelijker in slaap te komen. Ook hun concentratie zal verbeteren. Door yoga zullen kinderen zich zekerd er, sterker en soepeler voelen, zowel lijfelijk als mentaal. Tijdens de lessen is het vooral ook lachen en plezier hebben.

Uitspraken van kinderen:

 • "soms kon ik niet goed slapen. Als ik nu goed adem, word ik rustiger"
 • "ik ging op yoga, omdat ik rustig wilde worden en stevig op de grond staan"
 • "het was druk in de klas en ik moest rekenen. Toen heb ik die ademoefening gedaan met mijn handen op mijn buik"
 •  

  Waarom kinderyoga?

   "Mijn kind kan zo slecht in slaap komen; op school kan hij zich niet concentreren; na schooltijd hangt ze moe voor de buis"

   

  Herkenbare uitspraken van ouders die zien dat er veel informatie en prikkels op hun kinderen afkomen. Door vertrouwd te raken met yoga, met hun eigen lijf, krijgen de kinderen handvaten aangereikt om zich prettiger te voelen. Mijn ervaring is dat zij zeer snelle leerlingen zijn!

   

  Een verslag van een les is te vinden in het artikel dat in de Gelderlander heeft gestaan.