Docent

Lia van Hiele

Vanaf het moment dat ik in 1987 in aanraking kwam met yoga (zwangerschapsyoga) heeft het me niet meer losgelaten. Het is voor mij een weg om "met beide voeten stevig op de grond" verder te werken en te groeien. Na mijn docentenopleiding bij Saswitha, Jos Plenckers, verzorg ik vanaf 1994 yogalessen. Tot aan 2005 deed ik dat naast mijn functie als ergotherapeut in de gezondheidszorg.

Eenmaal geboeid en geraakt door yoga, gaat het ontwikkelen als vanzelf verder. Zo blijf ik me ook na de docentenopleiding jaarlijks enthousiast verder scholen en verdiepte ik me o.a. in zwangerschapsyoga, mantra's-yantra's, ademtherapie, filosofie, chakrapsychologie (Saswitha, Bilthoven), kinderyoga (Samsara, Bilthoven), 'yoga en de chakra-energieen' (Douwe Tiemersma), de Yoga Nidra (yogaslaap) (yogabindu). In oktober 2009 heb ik een studiereis gemaakt naar India en kreeg scholing in De Biharschool of Yoga. Swami Satyananda mochten we nog ontmoeten (een maand later zou hij overlijden), evenals Swami Niranjan, de opvolger van Satyananda.

De Satyananda Yoga traditie is een in mijn ogen toegankelijk en compleet yogasysteem en vormt de inspiratiebron en basis van mijn lessen. In 2012-2013 volgde ik the Integration Course en werd gekwalificeerd Satyananda Yoga Teacher. Swami Vedantananda Saraswati was daarbij de inspirerende docent.                                               Zowel in Laren als in Warnsveld geef ik de lessen volgens deze traditie d.w.z. behalve de asana's (yogahoudingen) ook pranayama's (ademtechnieken), meditatie en de Yoga Nidra (een ontspanning die diep doorwerkt: fysiek, mentaal en emotioneel)

Als docent ben ik geschoold en ruim ervaren in het geven van:

 • Hatha yoga en Satyananda Yoga: (jong)volwassenen en ouderen

 • Kinderyoga

 • Ademtherapie

 • Individuele yogabegeleiding

 • bedrijfsyoga/ workshops

 • yogaweekenden

 •  

  In mijn lessen zie ik het als een uitdaging in te spelen op ieders eigen ontwikkeling en mogelijkheden. Mijn jarenlange ervaring gebruik ik om zonodig oefeningen individueel aan te passen. Mijn cursisten typeren mijn lessen als " zorgvuldig en met beide benen op de grond".

  Door een les mee te maken, kun je ervaren of mijn manier van lesgeven je aanspreekt. Je bent van harte welkom! Informeer naar de mogelijkheden.